عنصر آهن در اغلب اوقات در پوسته زمین به صورت اکسید های آهن، سولفور آهن و کربنات آهن ظاهر می شود.
مهم ترین حالت عنصر آهن از لحاظ فرآیند فرآوری و فراوانی در پوسته زمین اکسیدهای آهن هستند که منبع اصلی تولید فولاد در جهان محسوب میشوند.
این اکسیدهای آهن شامل هماتیت و مگنتیت ها هستند.
مگنتیت ها با فرمول شیمیایی Fe3O4 در حالت خالص ۷۲ درصد آهن و ۲۷ درصد اکسیژن دارد.
مگنتیت ها در رنگهای خاکستری تیره تا سیاه وجود دارند.
سنگ آهن مگنتیت دارای ویژگی های منحصر به فرد متعددی است.
از جمله ویژگی های فیزیکی مگنتیت میتوان به رنگسیاه و شکل بلور اکتائدر آن اشاره کرد.
سنگ آهن مگنتیت نسبت به سنگ آهن هماتیت ارزشمند تر و کمیاب تر است و از اصلی ترین کانسنگ های آهن به شمار می رود.
این اکسید آهن به منظور تولید آهنربا و استفاده در صنایع مختلفی کاربرد دارد.
مطلب پیشنهادی : (درباره خرید معدن مس سولفیدی بخوانید)
خرید معدن سنگ آهن مگنتیت
از دیگر ویژگی های این سنگ آهن می توان به انحلال پذیری اندک آن در محلول اسید کلریک اشاره کرد.
برخلاف هماتیت ها این کانه آهن دارای خاصیت مغناطیسی قوی است، که همین خاصیت باعث امکان جداسازی این ماده به روش مغناطیسی از سایر مواد باطله است.
به کمک روش جداکننده مغناطیسی سایر کانه های آهن که خاصیت مغناطیسی ندارند (پارامگنتیک) مانند هماتیت و سایر مینرال ها همراه باطله خارج میشوند.
مهم ترین عامل در تعیین میزان تاثیر پذیری مغناطیسی کانسنگ مگنتیت میزان FeO آن می باشد.
به صورتی که کانسنگی که میزان FeO بالای ۱۱ درصد داشته باشد کانسنگ مگنتی شناخته می شود، در صورتی که اگر این مقدار از ۱۱ درصد کمتر باشد کانسنگ هماتیتی محسوب می شود.
اهمیت درصد FeO در تعیین شدت میدان مغناطیسی، جداکننده مغناطیسی و همچنین فرآوری کانسنگ مگنتیتی نمایان می شود.
جداسازی تمام کانی های مگنتیت از باطله ها عملی دشوار و غیر اقتصادی است،چرا که همانطور که اشاره کردیم کلوخه سنگ آهن مگنتیت پس از استخراج علاوه بر ابعاد بزرگ، حاوی مقادیر زیادی باطله است، که جداسازی و حمل کلوخه های درشت مشکل ساز است.
ضمن اینکه برای افزایش عیار کلوخه سنگ آهن باید آنها را به قدری ریز کرد، که هر کدام از کانی ها از یکدیگر جدا شده و به درجه آزادی مطلوب برسند، تا بتوان آنها را با توجه به اختلاف خاصیت مغناطیسی از یکدیگر تفکیک نمود.
برای رسیدن به درجه آزادی بیشتر بازیابی افزایش خواهد یافت در نتیجه هزینه های فراوری نیز زیادتر از هزینههای تولید مناسب و اپتیموم خواهد شد.
مطلب پیشنهادی : (درباره معدن سنگ آهن هماتیت بخوانید)
فروش معدن سنگ آهن مگنتیت
در نتیجه موارد ذکر شده می توان به این نکته دست یافت که فراوری کلوخه های سنگ آهن از دو دسته عملیات افزایش درجه آزادی با روش های خردایش و آسیا کنی و عملیات جدایش کانی مگنتیت با روش جداکننده مغناطیسی از باطله تشکیل شده است.
مراحل اصلی فرآوری سنگ آهن به دو مرحله تولید سنگ آهن دانه بندی شده با عیار پایین تر و تولید کنسانتره سنگ آهن با عیار بالا تر تقسیم می شود.
این دو مرحله از لحاظ تجهیزات و نحوه انجام عملیات تفاوتهای ساختاری زیادی دارند.
تولید سنگ آهن دانه بندی شده شامل زیر مراحلی از جمله مراحل زیر است :
• خردایش اولیه که توسط سنگ شکن های فکی صورت می گیرد.
• پیش فراوری که برای کلوخه های معادنی که دارای عیار پایین هستند، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و باعث افزایش ۴۰ درصدی راندمان تولید میشود.
• مرحله خردایش ثانویه که در این مرحله سنگ شکن های ثانویه برای افزایش درجه آزادی محصول دانه های پیش فراوری شده را در مقیاس های کوچک به ابعاد ریزتری تبدیل می کند.
• مرحله فرآوری نهایی که در این مرحله دانهها به سه بخش باطله کم عیار و پر عیار تقسیمبندی میشوند.
مرحله تولید کنستانتره در ادامه فرآیند تولید سنگ آهن دانه بندی شده صورت می گیرد، که طی عملیات تولید کنستانتره سنگ آهن دانه بندی شده باید توسط آسیایی مناسب به حد مطلوب نرم شود و سپس با کمک جدا کننده های مغناطیسی مگنتیت از باطله ها جدا شده و عیار مطلوب بدست می آید.
عملیات تولید کنستانتره دارای زیر مراحلی از جمله آسیا کنی، دانه بندی، جدایش مغناطیسی، حذف عناصر مضر، آبگیری و بازیافت پساب است.
گروه معدن ژپیمکو شما را به خواندن ادامه مطلب دعوت می کند.
(مطلب پیشنهادی : درباره معدن روی بخوانید)
قیمت و قیمت گذاری معدن سنگ آهن مگنتیت
ساختار ویژه سنگ آهن مگنتیت موجب استفاده از این کانسنگ در موارد بسیار مختلفی شده است، که همانطور که اشاره کردیم یکی از موارد استفاده از این سنگ آهن تولید آهنربا است.
همچنین از دیگر موارد استفاده از این کانی میتوان به کاربرد در صنایع الکترومغناطیسی و نقش آن در تصویربرداری سلولی، دارورسانی هدفمند، گرمادرمانی، تصفیه آب و پساب از آلاینده ها و کاتالیزور برای واکنش های آلی اشاره کرد.
(جهت مشاوره و کارشناسی در امر خرید و فروش معدن مس می توانید با کارشناسان شرکت تماس حاصل نمایید.)
با توجه به کاربرد بسیار گسترده این کانی در صنایع مختلف و همچنین مزایا و ویژگی های منحصر به فرد این کانی، فروش این نوع سنگ آهن از رشد قابل توجهی در سالهای اخیر بر خوردار شده است.
با توجه به ارزشمندی سنگ آهن مگنتیت و فرآورده های مختلف آن، صنایع مختلف می توانند با توجه به نیاز خود این محصول را تهیه و مورد استفاده قرار دهند.
قیمت سنگ آهن مگنتیت تابع عوامل مختلفی است از جمله این عوامل می توان به خلوص و عیار این سنگ آهن و همچنین بازار مصرفی آن اشاره کرد.
قیمت سنگ آهن بر قیمت معدن سنگ آهن مگنتیت نیز تاثیر گذار است، به این صورت که هر چه قیمت سنگ آهن مگنتیت در بازار های جهانی بالاتر باش، ارزش معدن این ماده معدنی نیز بالاتر می رود.
از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر ارزش یک معدن سنگ آهن مگنتیت می توان به میزان انباشت و ذخایر معدنی آن معدن و همچنین پروانه بهره برداری معدن نیز اشاره کرد.
از دیگر عواملی که بر قیمت یک معدن سنگ آهن مگنتیت تاثیر گذار است، می توان به زیر ساخت های معدن از جمله مسیر های دسترسی نظیر جاده ی اختصاصی دسترسی به معدن و برخوداری از امکاناتی چون برق، آب، تلفن و… اشاره کرد.
همچنین از دیگر مواردی که همواره مورد توجه خریداران و فروشندگان و کارشناسان قرار می گیرد می توان از نوع حفاری، موقعیت جغرافیایی، جایگاه ویژه پرسنل و تجربه و تعداد پرسنل و …. نام برد.
(ادامه مطلب خرید معدن سنگ آهن مگنتیت – فروش معدن سنگ آهن مگنتیت – قیمت گذاری معدن سنگ آهن مگنتیت – مزایده و مناقصه معدن سنگ آهن مگنتیت)
مزایده و مناقصه معدن سنگ آهن مگنتیت
با توجه به آن که اقتصاد معدن ایران در مقایسه با استانداردهای جهانی عملکرد موفقی در اکتشاف معادن نداشته است، بسیاری از ذخایر معدنی کشور در حال حاضر پنهان و بدون استفاده مانده اند.
از این رو سرمایه گذاری در حوزه صنعت و معدن علاوه بر افزایش تولید ناخالص ملی، ایجاد اشتغال مولد و افزایش درآمد سرانه سالیانه و رشد و شکوفایی اقتصادی را به همراه خواهد داشت.
با سرمایهگذاری در حوزه صنعت و معدن حرکت رو به جلوی اقتصاد کشور و صادرات غیرنفتی و صنایع پایین دستی معادن بیش از پیش سرعت خواهد گرفت.
مشارکت بخش خصوصی در اکتشافات و سرمایهگذاری در حوزه صنعت و معدن مانند شرکت در مناقصات پیمانکاری معادن سنگ آهن مگنتیت، مناقصه کشف معادن مگنتیتی، مناقصه باطله برداری، مناقصه بهره برداری از معادن و … همواره با موفقیت چشمگیری همراه بوده است.
(ادامه مطلب خرید معدن سنگ آهن مگنتیت – فروش معدن سنگ آهن مگنتیت – قیمت گذاری معدن سنگ آهن مگنتیت – مزایده و مناقصه معدن سنگ آهن مگنتیت)
۹۵ درصد فلزات تولید شده در سراسر جهان شامل آهن و انواع آن است. مقاومت بالا و قیمت به صرفه ترکیب آهن موجب استفاده از آن در صنایع مختلف از جمله اتومبیل سازی، کشتی سازی، ساختمان سازی و… است.
معروف ترین آلیاژ آهن، فولاد است که با توجه به جایگاه ویژه فولاد در اقتصاد و صنعت هر کشور، آهن یکی از فاکتورهای مورد توجه به عنوان کالای استراتژیک در شاخص توسعه یافتگی کشورهای جهان به شمار می رود.
سرمایه گذاری در زمینه توسعه این صنعت همواره در تمام نقاط جهان صورت می گیرد.
هم اکنون در ۴۸ کشور جهان آهن استخراج می شود که چین، برزیل، استرالیا، روسیه و هند ۵ کشور عمده تولید کننده آهن به شمار می روند.
۳ کشور بزرگ در حوزه سنگ آهن جهانی عبارتند از شرکت بین المللی CVRD در برزیل، ریوتینتوی انگلیسی استرالیایی و بی اچ پی بیلتون استرالیایی، که این سه شرکت عظیم ۳۷ درصد از سهم سنگ آهن جهانی را در اختیار گرفته اند.
میزان ذخایر زمین شناسی سنگ آهن در ایران حدود ۴.۵ میلیارد تن برآورد شده است که دو نیم میلیارد آن به صورت قطعی در ذخایر مناطق مرکزی، گل گهر و سنگان خراسان وجود دارد ظرفیت تولید سنگ آهن در ایران در گذشته در حدود ۳۸ میلیون تومان بود است که ۱۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تن آن صادر شده و ۲۱ میلیون تن به مصارف داخلی رسیده است و ۱۹.۲ میلیون تن گندله تولید شده است.
از ۱۱۲ معدن سنگ آهن موجود در کشور ۱۰۵ معدن سنگ آهن به بخش خصوصی و تعاونی و هفت معدن به بخش دولتی اختصاص دارد.
در میان ۲۰ کشور تولید کننده فولاد فقط کشورهای آمریکا، روسیه، مکزیک، آفریقای جنوبی و ایران دارای سه عنصر اصلی تولید فولاد یعنی انرژی، آهن و آب هستند، به عبارتی تولید فولاد در ایران از این مزیت نسبی برخوردار است.
(انتهای مطلب خرید معدن سنگ آهن مگنتیت – فروش معدن سنگ آهن مگنتیت – قیمت گذاری معدن سنگ آهن مگنتیت – مزایده و مناقصه معدن سنگ آهن مگنتیت)